Sophia Kyriakou

CYCLADES

Αφίσες για μια φανταστική καμπάνια / Posters for a fantastic campaign, στην παραλία Θερμής στη Μυτιλήνη, για τις δράσεις του ερευνητικού προγράμματος και της εικαστικής έκθεσης «Η βίωση της ανέμελης άμμου».

Η Σοφία Κυριακού συμμετείχε με μια σειρά από αφίσες, με κεντρικό θέμα ένα μικροπλαστικό που παραπέμπει σε αρχαιολογικό εύρημα, που επιλέχθηκε για μια φανταστική καμπάνια και έχει την αισθητική παλαιότερων διαφημίσεων του ΕΟΤ, σε ρόλο τουριστικού marketing για έναν ιδανικό προορισμό.

Η καμπάνια έχει ειρωνικό χαρακτήρα και σχολιάζει την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των αιγιαλών, των φυσικών πόρων και την παραγωγή της πλαστικής ρύπανσης από την “βαριά βιομηχανία” του τουρισμού.

Cyclades, Photocollage / poster, photo promotion for an earthly paradise.

Μια ειρωνική προτροπή για την βίωση της εμπειρίας μίας ουτοπικής (παρα-πλανητικής) κατάστασης.

Το έργο καλεί τον θεατή σε μια παραπλανητική εντύπωση μίας καμπάνιας. Που κεντρικό ρόλο έχει ένα μικροπλαστικό, ιδωμένο από τις δύο του όψεις, το οποίο έχει βρεθεί στις Κυκλάδες και αποδίδεται σαν αρχαιολογικό εύρημα του πολιτισμού τους.

Η αφίσα της καμπάνιας είναι μια συμβολική κατασκευή που στόχος της είναι να επιστήσει την προσοχή του θεατή στην αλλαγή της εικόνας αλλά και της ουσίας των στερεοτυπικών προορισμών.

Ο τίτλος Cyclades παραπέμπει σε παρελθοντικές τουριστικές αφίσες που προσκαλούσαν τον θεατή να ζήσει μία ειδυλλιακή κατάσταση. Το έργο αποτελεί ένα σχόλιο στην ανθρώπινη κυριαρχία επί της φύσης και στην παραπλανητική κατάσταση στην οποία ζει η ανθρωπότητα. Η οποία παραμένει στο πεδίο προηγούμενων δεκαετιών δυσκολευόμενη να ακολουθήσει τις αλλαγές και επιμένει σε παρελθοντικές νοοτροπίες.

Η μη έγκαιρη συνειδητοποίηση της κατάστασης των περιβαλλοντικών και κοινωνικών δεδομένων, παραπέμπει  στη ραγδαία αλλαγή των πλανητικών φαινομένων όπως τα γνωρίζει η ανθρωπότητα έως σήμερα κι αυτό είναι το μήνυμα της καμπάνιας.

Next Post

Previous Post

sophiakyriakou.gr | Copyright © 2012-2018 | All Rights Reserved

Powered by In-Tech

error: Content is protected !!